نتیجه تحقیق تازه: یخ کردن بینی احتمال سرماخوردگی را بیشتر می‌کند

سرماخوردگی

تا حالا برای شما هم این سوال پیش آمده که چرا وقتی دمای هوا پایین می آید، احتمال سرماخوردگی بیشتر می شود؟ آیا سرما باعث بوجود آمدن ویروس یا میکروبی جدید در بدن می شود؟ اصلا دلیل سرماخوردگی چیست و چرا در زمستان بیشتر به آن مبتلا می شویم؟

در این مطلب می خوانید:

رابطه دمای هوا و سرماخوردگی

آشنایی با راینو ویروس 

13 راه برای پیش گیری از سرماخوردگی

محققان آمریکایی می‌گویند که راینو ویروس، ویروسی که شایعترین عامل سرماخوردگی است، در بینی یخ‌کرده راحت‌تر و بیشتر تکثیر می‌شود.

بر اساس این تحقیقات، دمای هوا بر رشد این ویروس بسیار موثر است به گونه ای که تحقیق دانشمندان دانشگاه ییل نشان می‌دهد که راینو ویروس، در دمای ۳۳ درجه بسیار بهتر از دمای طبیعی بدن یعنی ۳۷ درجه رشد و تکثیر پیدا می کند.

دما بر روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد

علت این است که سرد بودن هوا، واکنش ضد ویروس دستگاه ایمنی را تضعیف می کند و راینو ویروس شانس بیشتری برای تکثیر در بینی می یابد.

دکتر آکیکو ایواساکی، یکی از پژوهشگران این تحقیق به بی‌بی‌سی گفت: "پنجاه سال است که می دانیم این ویروس در بینی بیشتر تکثیر پیدا می کند، اما سازوگار آن هیچگاه به دقت توضیح داده نشده است."

راینو ویروس یکی از کوچکترین ویروس های دنیاست راینو ویروس

به گفته خانم ایواساکی، سردی بینی باعث تضعیف سیستم ایمنی شده و به ویروس فرصت رشد و تکثیر می دهد.

به گفته او، "هر چه دما کمتر باشد، واکنش ذاتی دستگاه ایمنی به ویروس کمتر است" که این امر توضیح می دهد چرا این ویروس در فصل‌های سرد بیشتر از فصل های گرم ایجاد بیماری می کند.

با این حال خانم ایواساکی تاکید کرد که توضیح کامل این پدیده "بسیار پیچیده‌تر" است و به عوامل دیگر از جمله رفتارهای فردی در ماه های گرم و سرد هم بستگی دارد.

خانم ایواساکی گفت برای اینکه کمتر دچار سرماخوردگی شوید، "می توانید همیشه در آب و هوای گرم و حاره ای زندگی کنید یا مانع از رسیدن هوای بسیار سرد به درون بینی خود شوید."

جاناتان بل، استاد ویروس شناسی دانشگاه ناتینگهام می‌گوید: "می دانیم که دمای سلول هایی که داخل بینی را می پوشانند، از دیگر جاهای بدن که در معرض سرما قرار می گیرند، کمتر است."

"این می تواند توضیح دهد که چرا راینو ویروس برخلاف ویروس آنفلوآنزا بیشتر باعث سرماخوردگی می شود نه عفونت ریه."

"گرم بودن دمای ریه برای راینو ویروس مناسب نیست و این ویروس هوای بینی را ترجیح می دهد."

محققان می‌گویند که این پژوهش به خوبی نشان می‌دهد که تغییرات دما بر عملکرد دستگاه ایمنی تاثیر می‌گذارد و می‌تواند توضیح دهدکه چرا برخی بیماری‌ها مثل آسم کودکان در هوای سرد بیشتر بروز می‌کنند.

اما راه های پیش گیری از سرما خوردگی

1 - دست‌های خود را بشوئید: بیشتر ویروس های سرماخوردگی از طری ق تماس مستقیم منتشر می شوند. کسی که سرماخورده است بداخل دست های خود عطسه کرده و سپس اشیائی مثل تلفن ، صفحه کلید کامپیوتر یا لیوان را لمس می کند. میکروب‌ها می توانند برای ساعت ها و در بعضی موارد هفته ها زنده باقی مانده و سپس به فرد بعدی که آن اشیاء را لمس می کند منتقل شود . بنابراین باید دستهای خود را مکرراً بشوئید . در صورتی که امکان شستن دستتان را ندارید دستهای خود را بسیار سخت برای یک دقیقه به هم بمالید . این کار باعث جداشدن اکثر ویروسهایسرماخوردگی از پوست می شود .


سرماخوردگی

2 - سرفه و عطسه خود را با دستانتان نپوشانید: زمانی که احساس می کنید در حال سرفه یا عطسه هستید از یک دستمال دستمال استفاده کرده و آنرا بلافاصله دور بیاندازید . اگر دستمال ندارید سر خود را از افرادی که نزدیک شما هستند به طرف دیگر چرخانده و به فضای آزاد سرفه کنید .

 


3- صورتتان را لمس نکنید: ویروس‌های سرماخوردگی از طریق چشم ، دهان و بینی وارد بدن شما می شوند . لمس صورت کودکان راه اصلی ابتلای آنان به سرماخوردگی بوده و همچنین موجب انتقالسرماخوردگی از آنان به والدینشان می باشد .



4 - مقدار زیادی مایعات بنوشید: آب سیستم بدن شما را شستشو داده و باعث خروج سموم از بدن شما می شود . یک فرد بالغ سالم بطور متوسط روزانه 8 لیوان مایعات نیاز دارد.

سرماخوردگی
5 - از سونا استفاده کنید: وقتی به سونا می روید هوائی که استنشاق می کنید بالاتر از 80 درجه است و این درجه حرارت باعث از بین رفتن ویروس های سرماخوردگی می شود . 

6- از هوای آزاد استفاده کنید: اکثریت افراد در زمانی که هوا سرد است در خانه و محوطه های بسته می مانند بنابراین میکروب‌های بیشتری در اطاق های خشک و شلوغ در حال گردش است .



7- ورزش های آیروبیک را به طور منظم انجام دهید: این ورزش ها باعث افزایش سلولهای مقابله کننده با ویروس در بدن می شود .



8- غذاهای گیاهی مصرف کنید: مواد طبیعی موجود در گیاهان باعث افزایش ویتامین های بدن می شود . بنابراین میوه و سبزیجات سبز تیره ، قرمز و زرد مانند اسفناج ، کاهو ، هویج ، گوجه فرنگی ، سیر و ... مصرف کنید . آب پرتقال هرچه تازه تر باشد ویتامین C بیشتری دارد و طول مدت درمان را کوتاهتر می کند



9- ماست بخورید : باکتری های مفید موجود در ماست باعث تحریک تولید مواد سیستم ایمنی شده که با بیماری مبارزه می کند .



10- سیگار نکشید: آمار نشان می دهد که سیگاری ها دچار سرماخوردگی های بیشتر و مکرر می شوند . حتی نزدیک به افراد سیگاری بودن بطور واضح سیستم ایمنی را از بین می برد. دود راههای هوائی بینی را خشک کرده و مژک های آنرا فلج می کند . مژک های موهای ظریفی هستند که مخاط بینی و ریه ها را پوشانده و با حرکات موجی شکل خود ویروس های سرماخوردگی را از مجاری بینی خارج می کنند . یک سیگار مژک ها را برای 30-40 دقیقه فلج می کند.



11- الکل مصرف نکنید: مصرف الکل کبد را که اولین سیستم تصفیه کننده بدن است را تخریب کرده و این به این معناست که تمامی انواع میکروبها بدن شما را به سرعت ترک نخواهند کرد .



12- راحت و آسوده باشید: اگر شما بتوانید آرامش داشته باشید می توانید سیستم ایمنی خود را به هنگام نیاز فعال کنید.



13- غرغره کردن نمک: این کار باعث مرطوب شدن گلو و بهبودی موقت می شود. این کار را با استفاده از یک قاشق چایخوری نمک داخل یک استکان آب ولرم و روزانه حدود 4 بار انجام دهید .

 

برگرفته از سایت بی بی سی و فروشگاه آلور

اگر این مطلب برای شما مفید بود، با اشتراک آن در صفحات اجتماعی و یا فشردن دکمه گوگل پلاس (g+1) از ما حمایت کنید. همچنین اگر مایلید از ارسال مطلب جدید در وبلاگ مطلع شوید، ایمیل خود را در بخش عضویت وبلاگ وارد کنید.